Monday, 25 January 2010
Mega witbrood
Al jaren bak ik mijn eigen brood, niet onverdienstelijk vind ik zelf :). Maar vandaag ovetrof ik mezelf met een megagroot witbrood. Let wel, er zitten geen hulpmiddelen in. Het is gemaakt van tarwebloem, melk, boter, gist en zout, alles biologisch. De broodbakmachine doet het kneden en de eerste rijs voor me, daarna rijst het brood nog een keer in het bakblik en bak ik het af in de oven.
Ik vermoed dat het geheim achter de omvang van dit brood te maken heeft met het goede meel dat ik op dit moment gebruik (biologisch, van Mulder Pot in Kropswolde) en het feit dat ik een nieuw pak gist had aangebroken. En misschien stond de maan wel goed...
Labels:
brood bakken,
voeding
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
That bread looks delicious!!
Mjammie! Wij hebben er vanmiddag ook weer eentje zelf gebakken... Is toch echt wel lekker hoor!
Oké... hij was niet zo mooi als deze... maar toch ;o)
Grappig hoor...ik kom op je blog terecht omdat ik zocht op "leven zonder koelkast"...zie ik deze post. Ik bak ook zelf brood, maar dan biologisch volkoren, zonder broodbakmachine.
Mijn ouders bakten vroeger ook al zelf volkorenbrood met meel van...inderdaad Mulder Pot!
Ik heb je toegevoegd aan mijn bloglist.
Post a Comment