Thursday, 28 October 2010

Heel veel spullen de deur uit


In verband met ons vertrek naar Schotland in december zijn we nu druk bezig uit te zoeken wat blijft en wat weggaat. En er gaat heel veel weg. Deze stapel staat in onze gang te wachten tot iemand met ons naar de tweedehands winkel rijdt: nu zou een auto wel handig zijn! Maar het is een goede manier om hulp te leren vragen. Elke week vertrekt er zo'n lading uit ons huis en het begint al wat leger te worden.

Ik verbaas me over de enorme hoeveelheid troep die ik verzameld heb. Als consuminderaar heb ik heel veel bewaard voor-het-geval-dat. Jampotjes, gebruikte plastic zakjes, medicijnen ver over de datum, oude kleren voor in de tuin (hoeveel oude broeken kun je nodig hebben...), onafgemaakte handwerken, zeker honderd plastic bloempotjes: alles verdwijnt langzaam maar zeker uit mijn huis. En het geeft ruimte: ik heb het gevoel dat ik oude structuren losweek en nu al ruimer kan ademhalen.

9 comments:

Thee said...

Hoi Eveline,

Ik lees nu pas van je plannen naar Schotland. Wat geweldig! Ben ongelooflijk benieuwd hoe het je daar zal vergaan. 'k Had al wel eens meer gelezen over Findhorn. Zoiets zou toch over de hele wereld moeten bestaan.
Succes en veel plezier met al je voorbereidingen!

holyblizzz said...

gaan jullie in de ecovillage wonen? wat gaan jullie daar allemaal doen? ben heel benieuwd naar jullie plannen, als je dat wilt delen tenminste.....

Mrs. J. said...

Haha, huis vol troep - dat herken ik, je komt er pas achter hoeveel je toch nog hebt als je gaat verhuizen. Daarom is een verhuizing eens in de zoveel tijd ook erg nuttig!
Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd, zo werkt het wel :).
Sterkte ermee!

Unknown said...

Leuk, al die bemoediging :) En ik blijf bloggen, zal binnenkort ook schrijven over wat we nu precies gaan doen.

Lot said...

Fijn! Findhorn ziet er erg inspirerend uit. Daar dagdroom ik vaak over. Hoe fantastisch zal dat zijn, met allemaal same minded people.. Of in ieder geval, dezelfde insteek... Super dat je je hart volgt.

Groetjes,

Lotte

Monique said...

Heel herkenbaar, het consuminderig bewaren voor het geval dat enz.... Het is alleen inderdaad dat het huis er zo vol van wordt... Maar weggooien is ook weer zo zonde...

Voor jullie wel heel erg heerlijk om op deze manier je huis (en daarbij je leven) leeg te ruimen en op te schonen. Dat kan alleen maar een mooie nieuwe start worden!

Anonymous said...

en je zal zien als je daar de verhuisdozen uitpakt dat je nog teveel spullen heb meegenomen. Altijd denk je dat is daar of daar handig of makkelijk voor, of misschien kan je dat daar niet kopen. Zo is het mij tenminste vergaan. Nogmaals heel veel sukses met het inpakken . Het is een emotionele periode. Gr. Cisca, Servie

Vlijtig Liesje said...

Ik ben spontaan verliefd geworden op die mooie rode kom! Daar gaat vast iemand in de kringloop heel blij mee worden!

Natasja said...

Geweldig dat jullie naar Findhorn gaan. Ik kwam gisteren een oude " Onkruid " tegen en daar stond een heel stuk in geschreven over Findhorn.
Ik ben heel erg benieuwd naar hoe het leven is daar, dus ik blijf je volgen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...