Sunday, 24 October 2010

Eigen geschiedenis


Eén van de opruimklussen behelst een hele stapel oude agenda's. Ik kon ze niet zo maar in de vuilnisbak joppen. Zeker niet omdat ik nog wel eens in oude agenda's nazoek wat wanneer ook alweer gebeurde.

Ik heb een schriftje genomen en ben agenda voor agenda aan het doornemen op belangrijke (en ook minder belangrijke) gebeurtenissen, die ik dan in dat schriftje zet. Waar ik in een bepaald jaar mee bezig was. Wie wanneer ziek was of geopereerd werd. Laatste menstruatie, kooruitvoeringen, lessen die ik gaf, ga zo maar door. Ik ben er een beetje weemoedig van, maar het hoort ook helemaal in deze tijd van afscheid nemen. Een kroniekje van mijn eigen leven.

Wat me op opvalt, is dat ik een tijd lang met iets bezig was en het dan weer voorbij ging. En er weer iets nieuws kwam. Heel relativerend allemaal. Zo is het leven dus. Je doet dingen en je houdt er weer mee op. Mensen komen in je leven en gaan weer weg.

3 comments:

Anonymous said...

Ik weet wat het is dat opruimen voor een verhuizing naar het buitenland. 4 jaar terug zijn wij verhuisd naar Servie nadat we 38 jaar in het zelfde huis hadden gewoond. Gelukkig wist ik het veel langer dan jou van te voren dus ik kon in etappes inpakken en wegdoen. Op de laatste dag is er nog heel veel spul naar het asielzoekerscentrum gegaan oa al het witgoed en lampen en het bed. Zou allemaal opgehaald worden door iemand die het ook echt nodig had maar die liet het op het laatste moment toch nog afweten.Over stress gesproken, Heel veel sukses met je vrhuizing. Cisca, Servie

Anonymous said...

Heb je blog een tijdje niet gelezen maar woeeeehoeee wat gaaf dat je gaat verhuizen!

Ga je ons op de hoogte houden?

Ga snel even bijlezen. Heel veel succes en alle goede dingen gewenst voor jullie en de toekomst in het magische Schotland!

Liefs!

Monique said...

Sjonge.. ik heb ok nog zo'n mega stapel agenda's liggen. Gewoon.. omdat ik ze niet zomaar weg kan doen. Dit vind ik een fijne tip Eveline!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...