Tuesday, 24 August 2010

Melk, zo uit de tank


Zo eens in de vijf dagen haal ik zelf op de fiets melk bij een biologische boer in de buurt. Schoongemaakte melkflessen neem ik mee, en ik mag zelf aan de tank vullen! De biologische melk kost me 50 eurocent per liter en is qua smaak veel beter dan de in de winkel gekochte en gepasteuriseerde melk. Ik drink de melk rauw en maak er ook zelf yoghurt van. Goedkoop, lokaal, bio, geen afval, wat wil je nog meer?

12 comments:

Thee said...

Geweldig! Zo haal ik geitenmelk.

Stina said...

Fijn dat dat kan zeg, héérlijk!!!

Kelly - Ma vie en vert said...

Oh, heerlijk dat het kan! Wij gaan ook een keer in de week om een fles bij de geitenboer, maar die is wel heel wat duurder. Maar goed, ik vind het het wel waard.. Geen afval, lokaal en bio, bijna ideaal :)

Teunie Luijk said...

Heerlijk hoor! Ik heb ook altijd losse melk. Alleen gaat het hier per emmer ;-)Ik kook er ook custardvla enzo van. De room schep ik eraf. Soms karn is die tot boter. Andere keren klop ik ze op tot slagroom en verdwijnt die in taarten en toetjes.

Groetjes van Teunie

Irma said...

Dag Eveline,
leuke blog. Heel inspirerend!

iedere keer een fotootje erbij... jaaahh, graag meer leuke weetjes over hoe je duurzaam leeft.

Vlijtig Liesje said...

Als kind moest ik altijd met het 'melkkannetje' naar onze buurman, en dan kregen wij ook melk recht uit de tank. Het was een hele openbaring toen ik op kamers ging, en ontdekte dat je melk ook in pakken kunt kopen... Ik was erg groen.

Patrick - De Kleine Dingen said...

Leuk! Toevallig had ik laatst ook zo'n adresje ontdekt, alleen net iets duurder en geen bio. :-(

Maar lekker is het zeker! :-)

Unknown said...

eveline

waar haal je dat want dat lijkt me ook wel wat
hoor het graag van je
groetjes
jos schlaman

Anonymous said...

Hallo, hier even een reactie van een boerin die zich toch wel wat zorgen maakt over de rauwe melk die je drinkt. Hier wordt erg voor gewaarschuwd, omdat hier ziekte verwekkers in kunnen zitten die je nu, maar misschien ook wel over een aantal jaren ziek kunnen maken. Wanneer de melk naar de melkfabriek gaat wordt het gecontroleerd. Maar de melk die jij haalt is dus nog niet gecontroleerd. Mijn advies is dan ook:
Wil je beslist melk bij de boer kopen, kook het dan eerst en verwerk het dan tot wat je maar wilt. Groet Mieke

marianne said...

Oooh was hier maar zo'n adresje dan kocht ik ook verse melk, die heeft namelijk zoveel meer waarde. Ik zou hem wel steeds afkoken net wat Mieke zegt, maar dan nog is de kwaliteit zoveel beter en mmmmm.
groeten, Marianne

Monique said...

Dat ik er geen buikpijn van krijg? :o(

Zou dit voorbeeld zó van je overnemen. Heerlijk! En ook nog eens goedkoop zeg...

Anonymous said...

Bij restaurant CornelisZ werken we ook met veel biologische en duurzame producten. Leuk dat hier ook vele aandacht vanuit jou uitgaat!

Voor meer informatie http://www.cornelisz.nl/content/duurzaam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...