Friday, 1 January 2010

Gelukkig nieuwjaar! En: nooit meer vliegen.

Vanuit een nog steeds besneeuwd Findhorn wens ik iedereen een gezond, gelukkig en duurzaam 2010!

Wij gaan zondag terug, met bus, trein en ferry. Heen kwamen we met het vliegtuig en dat was de laatste keer. We hebben besloten dat we niet meer gaan vliegen. Bij mij gebeurde dat op het moment dat de vleugels van het vliegtuig met een of ander goedje werden bespoten, om ijsvorming tegen te gaan. Er stonden enorme spuitwagens en al dat gore spul liep over de grond weg. Toen was het klaar: daar wil ik niet aan meewerken.

Natuurlijk wisten we allang dat vliegen heel veel energie kost, en dat de grote CO2-uitstoot in een hoge laag drie keer meer schade aanricht dan op de grond. Maar het is zo aantrekkelijk: vliegen is goedkoper, sneller... Met het vliegtuig waren we hier in een halve dag, met trein en boot doen we er anderhalve dag over. Maar als ik een duurzame aarde wil, dan zal ik toch zelf daaraan mee moeten werken. Doe je mee: je CO2 uitstoot met tien procent verminderen in 2010? Wat ga jij doen of laten?

3 comments:

SelmaFranssen said...
This comment has been removed by the author.
SelmaFranssen said...

Ik wil ook niet meer vliegen in 2010 :) Vanuit Findhorn naar Eindhoven was met alle pech bij de kanaaltunnel 32 uur reizen, maar het was goedkoop en ik vond het eigenlijk wel prettig reizen. Voor mij is de bus een goed alternatief.

Frugal living said...

Leuke blog! Net ontdekt.
Leuk dat je over Findhorn schrijft, ik ben er in mijn studententijd een keer geweest. Ik was onder de indruk van de whiskey-vaten-huisjes, althans als ik het mij goed herinner... Maar mijn CO2 uitstoot verminderen: ik doe mee!
Ik ben net overgestapt op groene stroom en ik wil een jaar niets nieuws kopen. En ik wil minder plastic gebruiken. Groetjes, Frugal living

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...