Tuesday, 27 December 2011

Wol verven met henna

Ik heb gisteren wol geverfd met henna. In de winkel kocht ik een pakje mahonie-kleurige henna. Ik heb 30 gram van het poeder aangemaakt met kokend water tot een papje en heb toen al roerend koud water toegevoegd. Toen 60 gram wol erbij, die ruim een uur heel zachtjes heeft geprutteld. Ik heb geen beitsmiddel gebruikt.
Ik ben wel blij met het resultaat; tot nu toe had ik vooral veel geeltinten met het verven, en deze is meer oranje-achtig. Op de foto lijkt de wol geler dan hij is. Trouwens, zo ziet onze douche er regelmatig uit!

4 comments:

Spaarmoeder! said...

Ben benieuwd wat je er van gaat maken, laat je dat ook nog eens zien? Hoop het.
Fijne dag!

Zem said...

Je blog stond al een aantal maanden bij mij "in de wacht" met de hoop dat je weer zou gaan schrijven. Want de voorgaande posts waren zo boeiend en ik werd erg benieuwd naar je ervaringen.
Fijn dat je weer gaat schrijven en - toch wel heel relaxt als je het kunt opbrengen naast het Engels ook het Nederlands te blijven gebruiken...

Unknown said...

Dank voor het compliment, Zem! Ik had ook al bedacht dat ik beter beide talen kan doen. Of een aparte Engelse blog maken... Leuke blog heb je zelf ook!

Unknown said...

Ik zal de wol laten zien die ik heb gesponnen, hij komt in ieder geval in de tas die ik aan het maken ben. En ik ga ook eens kijken op je blog, Spaarmoeder!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...