Sunday, 25 December 2011

Maak je eigen medicijn

Na een radiostilte sinds maart besloot ik weer eens naar de statistieken van mijn blog te kijken: meer pageviews dan ooit! Reden te meer om weer eens iets te schrijven en te laten zien.
Vanmiddag heb ik tincturen gemaakt van wat er op dit moment in de tuin te vinden is. Dat zijn voornamelijk wortels en schorsen. Ik vond wortels van paardenbloem, moerasspirea en vrouwenmantel en schors van wilg en berberis. De procedure is erg eenvoudig. De schors haal ik van de tak af met een scherp mes. De wortels graaf ik op en was ik. Daarna snijd ik ze fijn en doe ze allemaal apart in een jampotje. Vervolgens giet ik er voldoende wodka op om ze onder te laten staan. De eerste week schud ik ze dagelijks, daarna gaan ze in de kast en blijven ze een paar weken staan. (in Nederland gebruikte ik graanjenever, hier heet dat wodka!) Vervolgens zeef ik ze uit en zijn ze klaar voor gebruik. Hoe en wat? Dat laat ik binnenkort zien!

6 comments:

Anonymous said...

Leuk weer van je te horen! Ik moest van de week nog aan je denken, daar in Schotland. Hoop dat alles goed gaat met jullie en dat je je draai gevonden hebt daar!

Unknown said...

hoi eveline
ben wel benieuwd wat het gaat worden maar weet je ook een alternatief zonder alcohol want zoals je weet kan ik daar niet mee werken

groetjes
jos schlaman

Unknown said...

Hoi Jos, leuk je weer te zien! Je kunt ook glycerine gebruiken, en azijn!

Spaarmoeder! said...

Leuk om weer van je te lezen. Lekker bezig dus, ben benieuwd naar het hoe en wat van je tincturen. Fijne kerst!

De Gulle Aarde said...

Hé Eveline.
Kwam al regelmatig even kijken, leuk dat er weer een berichtje is.
Groetjes van Hanneke (studiegroep)

Unknown said...

Hee Hanneke, leuk van je te horen! Hoop dat alles goed is. Nog leuke dingen gedaan in de studiegroep? Fijne kerst en een gezond en gelukkig nieuwjaar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...