Monday, 12 July 2010

Geen tuin? Raamtuin!


Vriendin Selma, die ik ken van Transition Town Groningen, woont in de Groningse binnenstad en werkt regelmatig mee in mijn tuin. Maar ze wilde ook haar eigen groentes verbouwen. Ze kwam op het spoor van Window Farming en liep vervolgens een raamtuinman tegen het lijf. Ze was verkocht.

Een raamtuin is een bouwsel van twee plastic buizen, één boven en één onder. Een pomp zorgt ervoor dat de bovenste buis wordt gevuld met water. Via kleine slangetjes met een druppelaar, druppelt het water in het bovenste potje met kruiden, groente of bloemen. Het potje staat in een plastic colafles zonder bodem en met dop, waar weer een druppelslangetje aan zit. Als de bovenste pot verzadigd is met water, drupt het water via de fles in de volgende pot. En zo voort. Tot het weer in de onderste buis komt. De pomp zorgt ervoor dat bij een bepaalde waterhoogte het water automatisch weer omhoog gepompt wordt.

Ik ben erg benieuwd hoe het gaat werken en welke planten het goed doen met zo'n systeem. Ik vind het er prachtig uitzien en ook vanaf de straat trekt het de belangstelling. Een creatieve manier om je eigen gezonde groenten en kruiden te oogsten!

9 comments:

Jolanda said...

Wauw, wat een geweldig idee. Ik denk niet dat ik er mee aan de slag ga maar ik vind het een prachtig gezicht!

Raamtuinman said...

Goed stuk! Zou je ook http://www.windowfarms.org/ willen vermelden? Het originele concept is van hen, ik heb er alleen mijn eigen draai aan gegeven ;)

Meibloempje said...

Grappig, ik had hier vorige week over geblogd! Ik vond het zo'n origineel idee!

Unknown said...

@ Meibloempje: ja, nou zie ik het ook. Leuk he?

Meibloempje said...

Maar dit is natuurlijk wel leuker...in Nederland ipv in verweggistan!

Lot said...

Wat een super idee zeg! En inderdaad, het ziet er erg leuk uit. Wie weet dat ik het ook eens uit ga proberen hier. Ons minihuisje vangt genoeg zon boven!

Gr.

Lot

Monique said...

Sjonge, wat een idee weer zeg! Wat een heerlijkheid dat er nog steeds mensen zijn die zo lekker creatief bezig zijn. Kunnen wij weer van leren! ;o)

Leona said...

Hallo Eveline, Wat een orginele ideeeen. Zo'n raamtuin is geweldig, ik ga binnenkort aan de slag:). Groet Leona

@nnemiek said...

haha geweldig wat een uitvinding!!
zal eens even op je site verder rondneuzen....

groetjes Annemiek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...