Monday, 3 May 2010

Trouwerij hoeft niet duur te zijnRuim een week geleden schreef ik over onze trouwdag, nu drie jaar geleden. Ik vind het leuk om daar nog iets over te vertellen, omdat ik denk dat het anderen kan inspireren om de dag zo in te richten als je zelf wilt, zonder het duur te maken.

Een paar dingen die wij hebben gedaan:
  • Trouwen op woensdag, dat was in Groningen gratis. Eerst dachten we nog dat het vervelend was voor anderen om die dag vrij te moeten nemen, maar het was een prachtige dag en ik heb niemand horen klagen :)
  • We hebben iedereen gevraagd geen cadeaus mee te nemen (een peper- en zoutstel hadden we al), maar een zelfgemaakt gerecht; het lekkerste wat je kunt bedenken. Dat was een groot succes, met heerlijk eten: van taarten tot soep, vlees, vegetarisch en zelfs veganistisch eten, van alles en nog wat. Het leuke was, dat er voor alle diëten iets was en we zoveel mensen konden uitnodigen als we wilden, zonder dat het duurder werd. Iedereen nam immers toch eten mee.
  • Op de uitsnede van de foto zie je onze bruidstaart, gemaakt door Hugo's dochter Andrea. Hij was heerlijk.
  • De foto's werden gemaakt door Hugo's broers, Kees en Ernst. Beide zijn fotograaf van beroep, dus daar hadden we mazzel mee
  • Mijn bruidsboeket werd gemaakt door mijn kruidenjuf Saskia
  • Andere bloemen waren gewoon in de buurt geplukt
  • De plek waar we feest vierden was een mooie Saskische boerderij, de Uelenspiegel in Uffelte, die we voor heel weinig geld konden huren en waar wij en onze gasten ook konden overnachten. Het is er niet sjiek, maar wel sfeervol.
We hebben een geweldige dag gehad. We hebben zelf onze ceremonie in elkaar gezet, samen gezongen en samen gedanst. De plek was prachtig en de sfeer verbonden. Meer geld had het niet beter kunnen maken.

3 comments:

Kelly - Ma vie en vert said...

Dat klinkt als het meest aangename en ontspannende trouwfeest ooit.. En die laatste foto is fantastisch!

Monique said...

Ik sluit me bij deze volledig aan bij wat Kelly zojuist heeft geschreven. Wat klinkt het als een wonder mooie dag en wat spreekt de laatste foto mooi voor zichzelf!

atelierlemlem said...

Wat leuk, dat is echt heel apart! Ik ben afgelopen zondag nog in Uffelte wezen wandelen en het is daar zo mooi...oeroud en dat voel je gewoon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...