Thursday, 4 October 2012

Verlepte dahlia's nog prima om mee te verven


Is dat niet geweldig? Eerst heb je het plezier van de bloemen in de tuin of in de vaas en dan kun je er nog prima mee verven!

Ik liet 400 gram bloemen een uur lang zachtjes pruttelen. Daarna koelden ze de hele nacht af. De volgende morgen zeefde ik de bloemen uit de vloeistof; belangrijk, want eerder had ik allemaal slijmerige stukjes plant in mijn wol zitten!

Vervolgens loste ik een theelepel aluin op in heet water en voegde dat bij de vloeistof. Toen kon de nat gemaakte wol erin: 200 gram. Dat bracht ik weer langzaam aan de kook en opnieuw liet ik het een uurtje pruttelen. Nadat het helemaal was afgekoeld, spoelde ik de wol tot het water helder was.

Het resultaat is een diep, warm geel. Dat past mooi bij alle andere gele kleuren die ik nu heb :p

3 comments:

De Gulle Aarde said...

Mooie kleur geworden. Ik hou wel van dit soort hergebruik. Ben ook nog steeds van plan te gaan verven met zwarte bananeschillen. Moet er toch maar eens van komen!

Groente en Fruittuin in Frankrijk said...

Wat een leuke site heb je! Ben blij je te hebben ontdekt!
Tot ziens en prettige avond nog!
Tante Tuut

Unknown said...

I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
vakantiehuis dordogne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...