Tuesday, 27 April 2010

Bob maakt instant compostDit is onze cavia Bob. Hij is erg lief en maakt leuke geluidjes, vooral als (hij vermoedt dat) je eten komt brengen: hij kan in vervoering raken van het geluid van een papieren groentezak. Daarnaast maakt hij instant compost: ik voer hem een klein beetje caviavoer, maar verder veel groente(afval), paardenbloemblad, zevenblad, gras en ander groen uit de tuin. Hij heeft een duidelijke voorkeur voor paardenbloem en gras, maar is ook te porren voor bijvoorbeeld bananeschillen.

Dit alles zet hij 24/7 om in langwerpige mestkorrels. Als ik zijn huis verschoon, gaat alles in een zak mee naar de tuin, waar ik het al jaren onder de frambozen- en bessenstruiken strooi. Die hebben op deze manier extra voeding én mulch, dat het onkruid onderdrukt. Ze groeien dat ook al kool, kijk maar naar deze foto die ik gisteren nam van de rode bes. Bedankt, Bob!

1 comment:

Monique said...

Wat een goed idee! Misschien krijg ik met dit argument manlief over de streep en krijgen we eindelijk (weer) zo'n enorm kroelerig knuffeltje in huis? ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...