Tuesday, 1 December 2009

Prachtige dag

Ik had me voorgenomen een flink stuk aan mijn stageverslag te werken vandaag. Nadat ik thuis de was had gedaan en een desembrood had gekneed, ging ik naar de Wiershoeck om te studeren. Maar het was zo'n prachtige dag, dat ik me al snel opgesloten voelde. Ik besloot mijn verslag even te laten wat het was en de fiets te pakken om rondom de stad wat eten te kopen.

Bij een boer in Zuidwolde vond ik knolselderij, een grote bloemkool en een dikke prei, samen voor nog geen twee euro. In Garmerwolde, bij de Agrishop, kocht ik lokale boerenkaas en meel van Mulder Pot uit Kropswolde. Onderweg in Garmerwolde nog eieren gescoord (tien voor een euro, de kippen lopen lekker buiten) en bij een boerderij twee kilo heerlijke appels voor twee euro. Helaas was de melkwagen net geweest, zodat ik mijn lege melkflessen niet kon vullen met rauwe, volle melk. Met mijn fietstassen vol en de wind in de rug fietste ik door de weilanden weer terug. Daar kan geen winkelcentrum tegenop!

2 comments:

Greet Helsen said...

Heerlijk om op die manier te gaan winkelen ... ga eens nakijken of ik dit bij ons in de buurt ook zou kunnen (geitekaas kan ik op een paar km van mijn deur vinden, of bij de man waar ik mijn geitjes van heb, aan het begin van onze straat verkoopt er iemand groenten, helaas spuit hij wel heel veel, dus das geen optie, eieren heb ik normaal zelf ...

Unknown said...

Ja, helaas zijn er ook boeren die niet biologisch werken. Maar er zijn er ook die goed en gewetensvol werken en geen eko-certificaat hebben. Het leuke is dat je zelf kunt kijken of de boerderij je aanstaat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...