Wednesday, 23 June 2010

Samen in de tuin werken

Elke dinsdagavond stel ik mijn tuin open voor mensen die al werkende willen leren over biologisch tuinieren. Zo ook gisteravond. Er kwamen vijf mensen en met z'n zessen hebben we hard gewerkt, gelachen, informatie uitgewisseld, nieuwe mensen leren kennen, thee van verse kruiden (kan dat dan? Ja, dat kan :)) gedronken met een stroopwafel erbij en onszelf ervan verzekerd dat tuinieren leuk is en met z'n allen nog leuker. We hebben de kwijnende groentetoren gereanimeerd, een verwilderd bed netjes gemaakt, heel veel compost opgebracht, plastic over twee bergen paardenmest gedaan en gras tussen de kruisbessenstruiken uitgehaald. Ik kreeg een schaal met spruitenplanten en wie wilde kon rucola, munt en citroenmelisse meenemen.
Voor mij is dit de kern van wat we met Transition Town doen: samen projecten oppakken, leren, verbinden en plezier maken.
Volgende keer maak ik foto's.

7 comments:

Mus said...

Klinkt heel erg goed. Zo krijgen mensen groene vingers en groene gedachten en groene dromen.

Geerte said...

Wat klinkt dat gezellig, ik vind het jammer dat ik er niet bij was! Volgende week weer hoop ik :)

De rucola was zo lekker, dat ik mijn eigen rucola heb gezaaid! Nog bedankt, we hebben er heerlijk van gegeten :)

Groetjes, Geerte

Thee said...

Wat een goed idee!

Monique said...

Klinkt goed!!

Ben benieuwd naar de foto's ;o)

Teunie Luijk said...

Waarom was de toren kwijnend en wat heb je eraan gedaan/verbeterd?

Unknown said...

De toren kwijnde omdat we er al een jaar niets mee hadden gedaan. Hij is van mijn man Hugo en staat op zijn tuin. Hugo is echter zo druk met Transition Town Groningen, dat we zijn gestart in 2008, dat hij aan tuinieren niet meer toekomt. Zo heeft de toren dus anderhalf jaar 'braak' gelegen. Het reanimeren bestond eruit dat we het hoge onkruid eromheen weggehaald hebben (trekt slakken aan), wat compost in de gaten en bovenop hebben gedaan. We hadden nog wat rode kool- en spruitkoolplantjes over, die zijn erin gegaan. Daags erna kreeg ik bietenplantjes, die staan er nu ook in. En net hebben we bij de boer plantjes gekocht: boerenkool, sla, frisée en een soort wilde boerenkool. Vandaag of morgen gaan ze erin en zal ik foto's posten.

Anonymous said...

Gaaf zeg dat je dit doet!

Ben erg benieuwd naar de foto's!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...