Saturday, 12 February 2011

De lente komt eraan!

Nu ik dagelijks in de tuin werk, let ik nog meer op tekenen van lente. Vorige week waren er opeens sneeuwklokjes en begin deze week zag ik winteraconietjes, alsof ze vanuit het niets gekomen zijn. Ook aan het licht kan ik merken dat de lente er langzaam maar zeker aan komt. We kunnen nu weer tot vijf uur werken, waar we in December echt om vier uur op moesten houden, omdat je niet meer zag wat je aan het doen was. Inmiddels hebben we hier begin februari Imbolc gevierd: het Keltische feest van de godin Bridget, van de terugkeer van het licht en van vruchtbaarheid. Er zijn Bridgetkruizen gemaakt van grasbiezen (zie foto) en kampvuren gestookt.

Ook is het hier nu de tijd van de spring cleaning. Eerst is Cluny Kitchen helemaal op zijn kop gezet: alles eruit, tot en met de kasten en de fornuizen en dan een week lang poetsen en schrobben. Afgelopen week was Park Kitchen aan de beurt en binnenkort gaan alle kamers in Cluny eraan geloven. Wij zullen ook voor enkele dagen uit onze kamer moeten. In de tuin hebben we de kas helemaal leeggehaald en ontsmet. Het is een prachtig en nuttig iets, maar ik zal blij zijn als alles weer normaal is...

2 comments:

Stuiterbolletje said...

Misschien moet ik dan wat damesbladen opsturen. Die hebben het er allemaal over dat de voorjaarsschoonmaak een achterhaald iets is :-).
Ik wens je veel sterkte met schoonmaken, het is niet mijn favoriete bezigheid.

Ina said...

Prachtige foto's, de bovenste geeft gewoon licht! Mooi hoor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...