Na de harde wind vannacht kun je in de buurt van populieren afgewaaide takken zien, met dikke knoppen eraan. Verzamel de knoppen, snijd ze thuis doormidden en laat ze drogen. Een dessertlepel gedroogde knoppen (of een theelepel per kopje) in een halve liter kokend water zo'n 20 minuten laten trekken en je hebt een heerlijke thee, die ook nog eens reinigend is, je weerstand verbetert en blaas en nieren ondersteunt.
3 comments:
Wat een leuke tip! Je moet de knoppen eerst laten drogen? Is het een 'oud' gebruik zoals ook molsla eten in het voorjaar reinigend is?
Je moet ze niet laten drogen, ze hebben dan wel iets meer smaak. En je kunt er langer mee doen. Maar als je het meteen wilt proberen, dan kan ook :)
Er is inderdaad heel veel oude kennis, die we (bijna) vergeten zijn. Veel voorjaarskruiden zijn reinigend. Straks komt ook de brandnetel weer, het zevenblad en de daslook. Zal ik dan ook over bloggen.
Precies wat ik nu nodig heb! Nog even wachten dus, tot maart 2011
Post a Comment