Wednesday, 7 March 2012

Jam maken: veertig potten!

Even een kijkje in 'mijn' keuken in de Findhorn Foundation: vorige week maakten we samen jam! Er waren nog kruisbessen in de vriezer en we hadden een grote doos bananen gekregen van de groenteleverancier, omdat die zwart geworden waren door de kou (maar nog prima te eten). Ik had al maanden potten gespaard en die vulden we met een kruisbessen - bananen - gemberjam. Met weinig suiker en marmello. De combinatie is heerlijk en het hele huis smult ervan!

Tadaaa!

3 comments:

Comfrey Cottages said...

that sounds absolutely wonderful! did you process this in a hot water bath canner when made? i have never used bananas in jam before!! xxxx

Eveline said...

No, I just heated the gooseberries, banana and ginger in a big cooking pot. Have never heard about a canner!

Comfrey Cottages said...

:) I will send you a little message on facebook with a link to what I am referring to:) I was taught that low acidic foods, like the banana stored best after this method. I suppose the gooseberries would raise the acidity though! I have to try this, Eveline! It sounds so good:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...